22:54

Hej igen!
Nu har jag legat i zebrarummet och skrivit min historiauppsats hela eftermiddagen så den är nästan klar ååh så nice! sen har vi ätit kvällsmat och nu har jag läst 1h av dykboken på engelska, 170sidor! men jag har läst 90 så det går rätt fort :) snart ska jag plugga lite mer naturkunskap, ta en dusch och sen sova. Imorgon är det fredag, slutar 12 åååh så nice! hoppas vi får gå ut lite imorgon iallafall....vore faktiskt kul!
Hoppas alla ni mår bra där hemma eller vart ni nu är!
Puss på er :)

DAG 40

Hejhej!
Torsdag, längsta dagen. Har haft svenska, naturkunskap, engelska, lunch, geografi och kiswahili. Men nu har jag äntligen slutat! Sitter i zebrarummet och pluggar Historia med elin. har en så stor klump i magen att jag inte vet vart jag ska ta vägen, så brutalt mycket plugg, måste läsa dykboken till lördag, 170 sidor på engelska. och så har allt bara blivit jobbigare pga jävla bajsmallar!!
Vi kanske hörs senare, måste plugga vidare nu....
ps. ska upp 08:00 både lördag och söndag denna helg. vi får inte gå ut någon av kvällarna. hanna fyller år. jag dör.
Tack för goda kolasnören pappa!

18:46

Hej igen!
Efter matten idag så åkte vi till Eucypthus, en skola i slummen! De satte mig, Elin, Felicia Malin och Viktor i en av klassrummen....Där eleverna nästan satt på varandra för det va så trångt. Vågade inte fota så mycket men men. När vi kom hem gick vi nästan direkt till junction, jag tog ut 20 000 shilling fan läskigt att gå runt med men det var bra! kostar 50kr att ta ut pengar här.. sen satte vi oss på Java och fikade :)
Nu har vi ätit middag och jag ska snart börja plugga, klockan 9 ska vi basta och ha lite spa.. haha men fett skönt.
Här kommer bara några bilder från idag!
Pusshej!

DAG 39

Hejhej....
är fett arg på mig själv för jag råkade försova mig och missa historian som jag behövde gå på för att fråga massa saker om uppsatsen, bajskorv. dum maria! Men nu ska jag plugga ganska mycket, sen senare är det lunch och efter det matte sen U-land. Vi kanske ska till en gymnasieskola då om det funkar.
Nu tänker jag inte skriva mer för jag är fett arg.
Pusshej

DAG 38

Hejhallå!
Idag har jag haft engelska, svenska, lunch, håltimme på geografin så fick inte våra prov :( sen nu har vi swahili! innan swahilin så gick jag till matsalen så kom felicia fram till mig och ba MARIA du har fått så jävla stort paket!!! orkar inte att du ska få post hela tiden! åååh då sprang jag till mitt fack och där låg ett stort grönt paket, candy 1,68kg stod det på. ÅH JÄVLAR VA NICE. massa svenskt godis åååh blev så himlans glad!! TACK världens bästa pappa <3 TACK! och TACK finaste Helena också för det fina brevet blev så glad så :) älskar att folk kommer ihåg mig därhemma endå! ;)
Om 30 min ska jag och elin gå till Junction och dricka kaffe, cola och köpa shampoo sen ska vi hem och plugga plugga! Ja det var min dag :) Hoppas ni har det toppen hemma och det är helt sjukt hur glad man kan bli för "lite" godis! :)
Pusshej
Skaffa sånt här skägg pappa, snälla.

DAG 37

Hejhej :)

Måndag! idag började jag sent, 11:10 med ulandskunskap, sen vart det lunch och efter det svenska och engelska. Efter det la jag mig på en solstol och solade i nån timme och badade lite tills resten av boardingen kom hem från masai mara, Ha dom hade inte sätt the big 5 :) *skadegläjde* haha nä skoja. Efter det har jag bara pluggat, ätit middag, pluggat länge i biblioteket, kollat på stockholm boogie i projektorrummet och fått en dykcertifikatsbok som jag ska ta i helgen! Men sen vid kl 23 fick vi inte kolla mer för då ska man va på sitt rum så nu ligger jag i min säng, pluggar...igen. Så otroligt mycket nu, naturkunskapsprov, naturuppsats, historiauppsats, två svenskprov, engelska förhör imorgon, ulandskunskapsinlämning, svenska text inlämning, naturfrågor från masai mara inlämning. Ja nu vet ni det :) roligt!!
Men nu ska jag plugga vidare och sen kanske kolla på en film och vila lite....dygnet är fan för kort för alla läxor.. usch!
pluggis i biblioteket

jag och manda är kära..

Natti pusshej

DAG 36

hello hello hello!
Idag vaknade jag ganska sent, otroligt skönt. Kollade lite på datorn, pratade med magnus. Efter en stund satte jag mig och börja plugga det var ju otroligt roligt!!! Men det går iallfall framåt men jag anropar pappa som inte svara på mail behöver hjälp herr ober!!!! Men men. ligger i giraffrummet nu helt dött på internatet alla pluggar och resten är på safari så det är otroligt skönt. Men ligger här i en soffa med massa te och passionsfrukter och lyssnar på musik. Hör att det är rugby-match på andra sidan gatan för det är ett väldigt liv! Om 1,5h så är det middag fett gott sen återvänder jag väl till plugget... åh så rolig och givande dag! men så är det ibland. Hoppas ni har det bra i Sverige :)
lite nära bilarna...
Pusshej

19:06

Tänkte bara visa hur vi bodde och lite andra bilder!
otroligt god frukost igår!
Chillade lite!
söt liten masai!
bra obama! btw, har legat i hans säng. deni!
fett me lionking!
DÄR, i trädet ligger leoparden. SÅ JÄKLA BRA BILD BRA MARIA!!!
softish badrum!
Där sov vi. Ser ut som militärtält men det var sjukt mysigt! Var som ett litet hus :)
Partybussen igår på savannen!
Pusshej

DAG 33-35

hej igen!! kom precis hem från masai mara dårå!!
Tidigt tidigt i torsdags morse satte vi oss i bussarna med frukost och rullade iväg, sov på motorvägen men sen när de blev bumpy-road var det inte att leka med! Men efter cirkus 6h var vi framme vid Basecamp! ååh så fint det var. Vi fick våra rum, tog det lite lugnt sen direkt lunch. Efter det satte vi oss i bilarna med kamerorna laddade och kikarna runt halsarna. Vi åkte ut på safari. Vi såg massa coola djur ( kommer bilder ), runt halv 7 åkte vi tillbaka och åt middag. Efter det satte vi oss i vårt rum/tält och bara prata och chilla vi var ganska trötta sen somnade vi.
Klockan 6 på fredagmorgonen skulle vi upp för att kolla på soluppgången. Vi såg återigen massa coola djur och savannen är så otroligt vacker! Klockan 9-10 åkte vi tillbaka och de lämnade oss vid en å/bäck. då skulle vi gå över den för att komma till basecamp. de va ju soft att det fanns krokodiler där också! Men efter en asgod frukost med pannkakor, frukt, ägg&bacon och massa så gick vi först runt lite och masaierna berättade hur basecamp är uppbyggt och hur de är ett eco-camp osv. Vår idrottslärare har nämnligen byggt upp allt så det var roligt! Efter det begav vi oss ut mitt i ingenstans och gick och gick och det var så jävla varmt så jag höll på att dö. vattnet i flaskorna va ju inte direkt iskallt heller!
Vi gick till en liten liten liten by och fick se sjukhuset och sånt sen gick vi tillbaka. va så varmt! Vi åt lunch sen vilade vi lite tills klockan blev 16 då vi åkte ut igen, sista gamedriven ( safarin ) ja...massa coola djur igen haha! Efter det var det trerättersmiddag. Åh så fint ställe. man kunde se över hela savannen och zebrorna gick precis breve och aporna vandrade omkring på området.
Sen dagen till inatt blixtrade det jag va så otroligt rädd. Sen fanns det heller inge stängsel eller nått. och ibland kommer flodhästarna upp och lejonen på nätterna, men då går masaierna runt med spjut och skyddar. känns tryggt!
Imorse åkte vi ut vid kl 9 och åt frukost ute på savannen, det var riktigt coolt! Men så hamnade vi i spymode-bussen. Så en kille spydde ungefär hela resan men vi fick då lite bensträckare då och då och kissat på savannen har jag gjort!! bra :)
Ja efter 8h resa tillbaka i en liten buss så är man ganska trött, kul med kassler till middag här på boardingen också! tummen upp!
Nu har jag tagit en otroligt megaskön dusch och bytt kläder ååh så nice. det fanns ju bara utomhusduschar där på campet, så första duschen jag tog där så titta jag upp i trädet så satt en apa och kolla på mig. NICE!
Nä nu kommer lite bilder, inte mer text förlåt om jag tröttar ut er!
LEJONEN
Pappa i egen hög person!

zebrorna :)

Kissande lejon #1

Kissande lejon #2

Va fan 5m från bilen!!

Middag!
Elefanteeen!

åh så söta lejonungar!

GIRAFFEN. han va soft!


krokodilen!

Frukosten på savannen imorse!

ps. Vi såg ingmar stenmark i en bil när vi såg leoparden, otroligt osynlig! DE VA NICE.
ps #2. Vi såg hela The Big 5. Det var också NICE!
Pusshej

DAG 32

Hejhej!
min dag började med Historia, fick veta att vi ska skriva en 5 sidors uppsats om Kenyas Historia på typ två veckor tack! inte för att jag redan har 10000 läxor. tack! Sen hade jag rast i två timmar så la mig och sola och bada sen åt jag lunch! Efter det vart det matte, fick tillbaka mitt matteprov woho! Sen U-landskunskap. vi kolla på nån film om Etiopien. ytterst trevligt! Efter det solade vi en timme till sen bytte vi om, och gick till Junction.
Vi satte oss direkt på Java, och drack en riktigt cappucino. Första riktiga kaffet på över en månad. heaven<3 Sen köpte elin skor och vi gick till nakumatt och köpte allt från äpplen, chips, godis, städspray och mer! Mycket bra! direkt när vi kom hem vankades det middag! Men nu på en timme har jag hunnit duscha och gjort mig fräsch, klippt alla naglar, packat, städat hela mitt rum otroligt bra så nu luktar allt perfekt gott!!
Imorgon klockan 07:30 går bussen till MASAI MARA!!! ååååh safari :) Vi ska titta på lejon, geoparder, giraffer you name it! Kommer superfina bilder på lördag då vi kommer hem vill jag lovar er! Kameran laddas, kikaren är nerpackad och jag är redo. shit taggad tjej. hehe! Vi ska bo på Masai Mara basecamp för er som undrar, det är ett ekologiskt camp där de inte finns el eller nått men det är spännande! Barack Obama har faktiskt bott där! 6h bilfärd varav 2 är bumpy road. KUL! de tar lika lång tid som att åka till skåne.....topp. Nu ska jag skriva lite uppsatser, ja plugga lite allt möjligt så hörs vi igen på lördag!
Ha några bra dagar utan mig, jag vet att ni klarar er!
Pusspuss!

DAG 31

MAMBO!!!
Idag har jag gjort mycket. Först engelska, svenska, lunch, under lunchen gick jag till postlådorna och såg ett stort paket då tänkte jag bara ååh lyllos den som fått de! så tittade jag, så va det till mig från min underbara bästa mamma!! SVENSKT GODIS FATTAR NI?!?!?!?! och tidning och allt åååh blev så ursäkta men JÄVLA glad!!! visst, ok godis här men asså jag blev så sjukligt glad!!!! TACK <3 , geografiprov vilket gick bra! sen swahili. Efter det gick vi och la oss vid poolen och sola i en timme.
Efter det bytte vi om till sportkläder för det vankades aktivitetsdag idag gjort av Nina och Linnea som bor här på boardingen, mycket trevligt instiativ!!! Så vi delades in i lag. jag va svart, svart och svår kändes bra! Vi började alla med Afrikans dans! så roligt :) Efter det gjorde vi olika stationer, bla kompisfotboll där man knöt ihop ett ben med den andra och sprang och hade sig. Sen potatis och mjölet. Man skulle glida ner för en backe på en plastgrej med sopa+vatten. Sen hoppa i en sopsäck, trycka ner huvudet i mjölet och ta en potatisbit sen hoppa tillbaka och springa upp för vattenkanan. hahah det var roligt! smakar fortfarande mjöl i munnen! Sen en grej i poolen lite svårt att förklara men sammarbetsövning och det var också kul :) Mitt under allt skulle vi göra olika uppdrag som man fick poäng för, tex hälla vatten över en boardingvärd, sminka en kille, sjunga sånger, göra uppträdanden, lägga ut lagets kläder i en längd och mäta hur långt de blev, klippa 5 cm av håret m.m!
Nu har vi ätit god middag och kom precis till mitt rum :) klockan 20 ska vi få lite kladdkaka som Nina och Linnea baka för vi va så duktiga! Sen kolla film om man vill men jag måste plugga, OCH ÄTA GODIS asså åh fortfarande helt pirrig för jag är så glad!! inte lite godis var det heller ;)
Bloggar lite mer senare med bilder och så! nu ska jag avnjuta underbart Svenskt Godis <3
Pusshej
Kolla va fin han är :)

DAG 30

Hejhej :)
Måndag, började klockan 11:10 med U-landskunskap. Efter det vart det lunch och lite kaffe och sedan en två timmars Naturkunskapslektion. Otroligt kul! Sen efter det har jag bara legat på en solstol i 2-3 timmar och läst lite till geografiprovet imorgon! efter det vankades det middag, mycket gott!! Sen snabbdusch, lite tvätt med elin och sen plugg. Nu har ju klockan varit 21 så då kan ni gissa vad jag gjort...TOAST! Så sitter med det nu och en glasflaska Fanta och läser. Väldigt mycket plugg nu hit och dit! Men men, så är de väl!
Imorgon har jag en lite längre dag och somsagt geo-prov! Aja ska vara bäst!
Pusshej
Planet Yoghurt!

Utanför rektorn och expeditionen!

01:35

Min garderob!

Arlanda, en månad och en dag sen. 5 minuter efter att jag sagt hejdå till mamma och pappa.

Så har vi ju besökt Nairobi Hospital också!

Här har vi Glenn, kameleont och giftig. Killarna där uppe hade honom som husdjur i ett par dygn! bra!

Sorry Nu ska jag sova!
Pusshej

01:20

Min fina säng med världens finaste filt! snart kommer kartan upp där på väggen

Har Kiswhili med min underbara lärare lazarus ( stavning? )

Jag och Elin tog en liten spontan sushi, 24 bitar!

Här bor jag!

Nudlar <3

Igår när halva internatet va ute så va vi andra hemma, satt och kolla på Dear John på projektorn i varsin soffa under varsin filt. Mycket mysigt

Världens finaste pojkvän som jag saknar hela hela tiden!

fick bara för mig att lägga upp lite random bilder på saker härnere och hemma! Nu ska jag sova natti puss

19:07


Kolla jag har köpt en tavla/affisch!! En karta över afrika, och den är gjort av supergammalt bark från afrikanska träd. Den är fett nice ska sätta upp den nu!
Om man inte orkar ta med sig en hel jäkla väska för pengar, id-kort och mobil är denhär bäst! fett me snygg också, har två nu :)
Fint handgjort örhänge ( iofs är allt handgjort ) elin tog ett, jag tog ett! Kosta 7kr tror jag! :)
Pusshej

DAG 29

Mambo rafikis! Habari? :)
Idag när jag gick upp la jag och elin oss i solen, och där låg vi tills klockan blev 4, så har inte gjort så stor nytta idag tyvärr! Men massa sol, bad, kaffe, kakor, vatten och prata va bra! Efter det städade jag mitt rum igen...tvångstanke. Sen nu har jag ätit middag och snart ska jag plugga. Alltså inte gjort sådär jättemycket idag! :) Men det va skönt de!

Lite random bilder från facebook och sånt:
Pusshej!

DAG 27-28

Hejhej!
Igår hade jag kort dag i skolan, sen låg vi bara och solade hela eftermiddagen! Va faktiskt otroligt soft :) sen vart det middag och att göra iordning sig..för utgång!! Så när vi va klara åkte vi till Art Caffé, fast vi hann bara vara där i ungefär 40-50 min! Sen åkte vi till skolan och lämnade pengar och jackan och allt sen åkte vi partybussen till The loft! Hade sjukt roligt, alla här är så jäkla nice så det är väldigt bra stämning :) De är kul! Sen runt halv 1 så kom bussen och hämta oss och vi åkte hem till internatet! Då sprang jag och elin och gjorde nudelsoppa, åh de va så bra, mycket bra!
Imorse vaknade jag runt halv 11, klockan 11 skulle vi åka på City Tour så jag skynda mig och åt frukost och bytte om sen for vi iväg! Vi åkte ner till Nairobi city och skulle shoppa. Först gick vi på gatorna och det va inte så kul.. Men efter lite cola och pommes så vart alla på bättre humör! så vi gick till City Market. åååh <3 my favourite place in the world!! skojar inte :) De va ungefär om en nerlagd fabrik, extremt stor byggnad och hur stor markad som helst! Masai Marknad! Så coola saker. Har fått veta massa coola saker och historier bakom prylar! Så jag fick med mig hem en tusker-tröja (hehe) örhänge, en grej man hänger över halsen med pengar och saker (TURIST!) och en sjukt fin "tavla", eller det är gjort av bark på nått speciellt trä, så mörkbrunt och så va de en karta över afrika på! ska visa allt sen. Först skulle jag betala 8500 shilling tyckte försäljaren ( det är ungefär 600 kr ) Då sa jag bara nejnejnej och tillslut fick jag bara betala 1000, alltså 75 kr! Ganska värt! :)
Bilder kommer upp lite senare på allt jag köpt och lite från igår och allt. För nu är det middag = OXFILÈ!
ps. jag stod och dansade med massa på bardisken igår. så ni vet :)
Pusshej

zebrarummet för länge sen!

juste, jag har varit här i en månad idag! För exakt en månad sen satt jag på planet hit. shit tiden går fort när man har roligt :)

DAG 26

ojoj lång dag!
börja med att jag missa frullen, sen hade jag svenska, naturkunskap, engelska, lunch, geografi å kiswahili. dog nästan. men mellan geografin och swahilin så la vi oss vid poolen i en timme å sola och bada för det börjar bli soligt å bra väder här nu! skönt!
Efter alla lektioner så hände inte så mycket, drack lite kaffe och sola lite mer, tvätta lite mer och sen vart det middag! KUL!
Är lite smått lack på vissa vuxna på denna skola, ni ska veta att de finns inget som heter "stress" här i afrika. allt tar den tid den tar, ibland är det nice, ibland inte. Ovanför våra rum ligger killarnas dusch, nu är det så att de droppar från taket rakt ner i vårt badrum ( har toa och dusch i olika badrum) så nu är toan av stängt för det är ett hav av vatten därinne. Min dörr är breve badrummet så självklart ska det rinna ut en liten pool utanför mig så jag måste hoppa över den när jag ska ut/in. otroligt intressant med flipflops då man ramlar rätt rejält! Men iallafall, i förrigår sa jag och Manda till så dom skulle fixa den lilla vattenläckan. Igår så tog dom bort lite grejer från taget för att byta skiten. IDAG fick vi säga till igen att dom måste fixa. så dom skicka någon ner till stan för att köpa saker och laga, är det lagat? nej tror inte de va! Så jag sa till vår boardingvärd Antoine att det är ett hav med vatten som snart rinner in i mitt rum och undra om någon kanske kan fixa det? Nej de gick inte, de fick jag moppa själv såklart! Så snällt så. Nu har jag moppat skiten och lagt en handduk som ska suga upp allt så jag kan gå där. De luktar ju inte heller supergott där ute.. ååh livet<3
Iallafall, skönt med fredag imorgon, börjar 09:50! NEJ JUSTE, de gör jag ju inte! För min käre lärare mailade mig nu och sa att vi ska börjar 08:30 och kolla på en film!!!! JAG VILL INTE NU. vill bara sova men har läxor som måste göras, åh. Så jag frågade om man fick kolla filmen själv men de fick man inte svar på, tack måns!
Så nu efter en skön dusch så ska jag börja med mina läxor. Va bara tvungen att avreagera mig lite.
Hoppas ni haft en söt och gullig dag, Tack och Adjö!
Nej jag är inte toppenglad för jag saknar magnus också. Hejdå

DAG 25

Hello!

Idaaag har jag haft matteprov, det va lite för lätt, för jag tveka om de va för lätta svar så gjorde allt krångligare för mig. men hoppas det gick bra!
Efter det traskade jag och Elin till Junction och åt sushi! åååh det va så gott. åh! 24 bitar för 3000 bob. så typ 215kr! och det delade vi lixom på, och en cola på de! perfekt. Men blev lite för mätt eftersom vi hade ätit lunch innan matteprovet. haha! efter det gick vi och kolla i lite affärer vi inte kollat i förut, typ Mr Price. haha lökigt men asnice bra saker! sen gick vi till nakumatt, elin köpte en kudde å vi köpte ja, can you guess? GODIS! å chips! :)
När vi hade kommit tillbaka till skolan så städade jag mitt rum frivilligt ( AH JUSTE ) blev så fint så, moppa golvet å hade puts-spray på bordet å fönstret å allt! Efter det gick jag och elin ut och badade lite. Skulle ha simmat nåra längder men så blev de inte, sen solade vi lite och jag läste mitt brev jag fått från mamma idag! Tack fina mamma <3!! Man blir så sjukt glad för brev :)
Sen tog jag en dusch och sen midda! Nu har jag skrivit lite engelska och läst svenska-läxan. ska plugga lite geografi snart sen måla naglarna, så ni vet!
Ah, det va min dag! Hoppas er har varit bra också! Fint väder och sol! HEJA SVERIGE!

ma guurlsss

Glada tjejer med lite majs!
Fina hål efter TBC-sprutorna!!

Husdjur!


Pusshej!

DAG 24

hejhej!
Idag va en seg dag, hade svenska, lunch, geografi och sen kiswahili. Har mått dåligt typ hela dagen så de har ju varit sämst. Sen efter vi sluta la jag mig och elin och sola en stund vid poolen och bada, det var faktiskt väldigt skönt! ( hihi hörde att de va lite oväder hemma, that´s so bad for YOU!) Vi puttade ner gabbi i poolen också med kläderna på, två gånger. Va lite kul det också!!
Om 30 är det middag, så hungrig! efter det blir det mattestuga i en timme i biblioteket med vår lärare, bra inför provet imorgon! Efter de blir de nog en timme till plugg och sen som vanligt 21-toasten!
Imorgon har vi håltimme på U-landskunskapen så då ska jag och elin gå till junction och äta sushi, längtar så mycket!! har inte ätit sushi på nästan en månad! usch fy.
Sen vill jag återigen tacka pappa för vykortsblogg #3 som jag fick idag. ååh så glad jag blev då! :) asante sana!
söta igår på naturkunskapen

Pusspusshej!

DAG 23

Hejhallå bloggen!
Idag började jag 11:10, sjukt skönt att sova ut. även om de vart lite jobbigt att gå upp när man hörde regnet utanför fönstret. Men hade iallafall U-landskunskap, sen lunch och efter det 2 timmars Naturkunskap. sjukt kul!
Sen läste jag lite engelska iväntan på att elin skulle sluta. Skypa lite med Magnus då också :) det är bra! Vid klockan 16 gick vi till junction och fyllde på godisförrådet och lite frukt och så! Sen vart det middag, mmmm maten här<3. Nu är det läxis och vi har pluggat matte 1 timme i bilbioteket. Eftersom vi har prov på onsdag så kände jag att det behövdes lite.
Har fryst hela dagen så min onepiece kan någon mer än gärna skicka ner för den behövs!
Annars inte mycket mer :) eller jo, va en stor explosion i ett industriområde ganska nära skolan idag, PARTY!
Pusshej

00:07

RAAAABBBIIIIEEEESSSSSS
pusshej

DAG 22

hejhejhej!
Förlåt för lite dålig uppdatering, men har haft rätt mycket att göra i helgen! hihi.
Igår på dagen åkte jag, hanna,manda, amanda, elin och marie till Toymarket. Det är bara massa stånd, man kan köpa ALLT. jag fick bara med mig en tshirt som kostade 20 kr :) Efter det åkte vi hem, åt världens godaste middag...shit farligt god mat här man kommer ju rulla fram snart! Efter det gjorde vi iordning oss, sen åkte vi till Art Café med massa andra. Vi hann bara vara där i ungefär 40 min för sen skulle vi hem och sen ut igen.
Nattlivet här är så sjukt roligt!
Aja, imorse åt vi pannkisar till frukost och ägg och bacon och allt va de va, mycket bra! sen chillade jag lite. Klockan 14 vart de picknick!! då tänkte jag att nu tar jag med mig kameran för det var länge sen, så fick man inte fota i parken utan behövde betala. kul! men jag fotade lite iallafall! :)
Efter massa popcorn, saft, sockerkaka och lite solning på filtarna i den gigantiskt stora parken så tog vi en promenad. klockan 16 åkte vi hem igen och åt middag, nu är det läxis så ska få lite matte gjort eftersom vi har prov på onsdag. kul!
men här kommer lite bilder från idag! :)
Tar ungefär 15 min för varje bild att läggas upp, så blir inga fler!
Pusshej

DAG 21

Godmorgon vänner!
Idag har jag varit här i tre veckor, helt otroligt va tiden gått fort och va mycket vi har gjort!! Jag förstår det knappt!
Men iallafall! Igår va en sjukt rolig kväll, vi åkte bussen till ett ställe som hete Simba någonting! Bussresan var nästan roligast, hela internatet satt och skreksjöng håkan hellström låter och I en rosa helikopter som vi hade på högsta på högtalarna! Sen hade vi skitroligt där, mötte coola människor, såg konstiga människor och bara hade det roligt! sen åkte bussen hem halv 1 igen och då va det samma sak, bra med musik så man nästan tappade rösten! sen när jag kom hem började jag gråta för jag fick ett sms av magnus att han blivit rånad :( usch!
Men men, idag vaknade jag runt klockan 10, åt lite brunch med elin och snackade om gårdagen med alla! Om en stund ska jag ta en dusch, sen klockan två ungefär tänkte vi ta en taxi till Toymarket och fynda saker! Här kostar tex ett par converse 130 svenska kronor. SJUKT! haha screew you USA, det är här man ska köpa converse! Så efter det ska vi nog bara chilla, sen klockan 18 är det möte..om gårdagen tror jag, blir nog lite strängare regler hehe. Men sen ska vi nog göra oss iordning och sen är det ut igen! :)
Hörs säkert senare.
Jag innan vi gick ut igår, kolla va långt hår jag har!

Pusshej

DAG 20

hejhej hemskt mycket hej!
Idag vaknade jag 09:35 och visste inte vart jag va någonstans. rolig känsla! Sen efter 15 min började jag, hade historia... Sen matte, sen lunch. FISH´N CHIPS!!! det va sjuuukt gott. och nu har jag inga mer lektioner :) så jag fixa lite med tvätten, sen chilla vi i mandas rum en stund, efter det tog jag en dusch och nu sitter jag här helt fräsch och så! Väntar på elin som har psykologi, men hon slutar snart! runt klockan 16-17 ska vi gå till brew bistro och äta middag :) Sen går vi tillbaka runt halv 8 och klockan 9 går busseeen! då ska vi ut! hoppas det blir roligt! det får vi se. Ja, vi hörs imorgon eller lite senare.
pusshej från en afrikatjej
Hanna på strutsfarmen

DAG 19

Mambo rafikis!
Idag har det varit den längsta dagen på schema. Kvart i 8 satt jag i matsalen och drack kaffe och åt en banan ( toppen frulle! ) Sen vart det svenska- uppspel, jag va bäst!, naturkunskap - prov, engelska, lunch (wiih) geografi och sist men inte minst kiswahili! Efter skolan har jag bara pluggat, och sovit! Och varit ledsen för jag längtar hem och vill att Magnus ska komma hit på julen...men nu går inte det :( Men efter lite plugg så blev det middag och sen torsdagsmöte me lite allmäna saker om allt och inget. Sen vart det dusch, lite mer plugg och chill och nu har jag precis ätit toast å druckit te! såklart, alltid klockan 21. Jag är lite trött på internatlivet förtillfället. Man kan aldrig vara ensam, det är aldrig tyst, det är svårt att plugga. men det blir nog bättre med tiden!
Imorgon är det freeeedag, två lektioner se helg!! Då ska vi först äta middag på brew bistron, sen klockan 21 går bussen ut, röj! Så det ska bli så kul så :)
Annars inget nytt här, fortfarande kallt!
pusshej

DAG 18

Kibera. 

på två timmar kan ens värld vändas uppochned. jag är helt stum, vill bara lägga mig i fosterställning och gråta. jag vet inte vart jag ska börja. Hur kan folk vara så glada för precis ingenting? Vi gick in i ett lite större skjul. där satt det cirka 20-30 småbarn och hade lektioner, 5-3=2 stod det på tavlan. så fort vi kom in i rummet fick vi så många ögon på oss. alla ville hålla i våra händer, kramas och mysa. alla ville ta på oss. Vi gick ut och fick se ett "stup" därnere låg det så otroligt mycket skräp, stanken va brutalt över hela området. Vi kom upp på en höjd och där fick vi se utöver hela kibera, herregud. Såg en död hund, men huvudet låg nåra meter bort. Såg grisar som gick och åt på soporna. Man gick lixom inte på några vägar, allt va bara lera, bajs och skräp. Husen var bara lerhyddor och skjul. Alla barn vi gick förbi sa till oss: how aaaajj uuu??? så svarade vi: i´m fine, how are you? då log dom bara. mer engelska förstår dom inte. Vi träffade på ett gäng mammor, alla med hiv/aids. De va så glada. För verkligen ingenting.
Nu kan jag inte skriva mer för jag är helt stum.
Tyvärr fick vi inte ta med kameran, men nästa gång får ni bilder.
Pusshej

16:54

Mambo!!
nu sitter jag på mitt rum och ska börja plugga lite. Jag började klockan 9:50 imorse och hade engelska, svenska, lunch, geografi och sist kiswahili. Ganska lång dag men det har varit helt okej endå!
Ganska mycket plugg har jag dock...mindre roligt..!
Efter skolan gick jag och elin till Junction och handlade godis, läsk, bananer och saker! det va tomt i min godislåna men nu är det bättre :) Hade tänkt att simma lite med både elin och hanna dissade det...så får väl skita i det eller ta det senare då! Om en timme är det middag, faktiskt rätt hungrig sen blir det mera mera plugg! en bastu skulle vara skönt...
Imorgon har jag inga lektioner, vi ska till nått museeum i stan och sedan efter lunch ska vi in i Kibera, hjälp. Men det får ni veta mer om imorgon!
Pusshej

DAG 17

Va på Junction precis och köpte lite smått och gott, bland annat småbananer. så fasligt goda, köpte en klase och åt upp alla inom 5 min, hungrig tjej! Å domhär satt ihop :) riktigt fesligt!
Berättar mer om min dag senare, för nu ska jag simma lite!
Pusshej

DAG 16

Hejhej Sverige!
Idag hade jag sovis till 11:10 så det var ganska skönt. Hade U-landskunskap då och en man som bodde i Kibera kom dit och berättade massa saker för oss hur det är där. usch så hemskt! bor ungefär 80000 pers där och ungefär 1/4 har HIV/AIDS. usch! Aja efter det blev det lunch, lasagne utan köttfärs...lite spännande! men men. Efter det blev det en två-timmars Naturkunskapslektion. otrooligt roligt! halvkul att bara sitta där och skriva och lyssna. men det gick rätt fort endå. Efter det gick jag och Elin till rektorn och fixade ledighetslapp, och tydligen måste alla lärare man har dom dagarna man är borta skriva under att man får de, inte som hemma i Sverige där bara rektorn kan skriva på så är det klart. så vi sprang lite hit och dit och imorgon ska jag fixa med det också! Men det löser sig :)
Efter det satt jag och pluggade ett tag utanför matsalen med Hanna och Manda och drack lite kaffe. Men dom pratade för mycket så satte mig i Zebrarummet där det var knäpptyst och åt lite passionsfrukt och pluggade. Sen kom Sofie och sa att jag hade fått post!! så sprang ner och japp det stämde, i mitt fack låg ett litet vykort, Vykortsblogg #2 från pappa! Man blir så glad för små grejer här nere, ba få några rader hemifrån är så kul! :)
Efter det blev det lite skype och sedan middag, PANNKAKOR! otroligt bra för magen. Sen nu skulle jag och Hanna kasta in en tvätt men så gick elen och vi fick damp, men man får ju lite vuxenpoäng när man lyckas sätta på tvättmaskinen efter ett tag här nere i afrika! applåd maria! :)
Nu ska jag plugga lite sen kasta in en till tvätt med elin, efter det duscha och sen antagligen lite mackor + te!
Hoppas ni har det bra där hemma :) saknar alla!
Pusshej!
hehe!
ps. jag saknar magnus mest.

15:22

Här får ni lite bilder från helgens teambuilding!
Vårt lilla VIP-hus
Utsikten från huset
Där sitter jag och Hanna och chillar lite!
Höghöjdsbanan!
!

GIRAFFERNA!!
(lånade bilderna av Manda)
Pusshej

DAG 14-15

Jambo!!!!!!
ojojoj teambuilding alltså. klockan 06:00 igår morse steg vi upp och hasade oss till matsalen och fick i oss en kopp kaffe. klockan 07:00 gick bussen mot en kursgård där vi skulle ha varan teambuilding. Så vi kom dit lite efter 8 och då vart vi indelade i grupper och började leka och ha oss. va så sjukt otroligt varmt! men iallafall, körde lite dagislekar och sånt ett ganska bra tag, åt lunch och sola/bada lite vid poolen! efter det vart det höghöjdsbana!!! så det gjorde vi hela eftermiddagen :) Efter det fick vi våra rum, skulle vara ungedär 13 pers i varje. men så blev jag, hanna, manda, amanda, yanja, och elin utan rum. så dom fick pyssla med det en stund så till slut fick vi vår stuga. alla andra sov som i militären med typ 13 sängar i ett rum, vi fick ett hus med kök, vardagsrum, 3 badrum, två dubbelsängar och två våningssängar! score! så jag tog dubbelsängen :) så vi tog en dusch, åt middag sen va alla så trötta så vi satt och prata en stund i vårt hus sen somnade vi!
Imorse åt vi frukost runt 9, efter det packade vi våra saker och hade möte med våra boardinggrupper. så det var lite soft. satt i solen och snacka lite regler. presenterade oss lite mer för varandra, ba chilla! efter det blev det lunch sen sol och bad. runt klockan 3 hade vi snabbt möte med alla och sedan hoppade vi in i alla bussarna och åkte hemåt.
Påvägen hem så såg vi sjukt många zebror, gnuer, impalas och giraffer!!!! rätt coolt :)
Nu spöregnar det här och mina handdukar hänger ute på tork men nu blir dom mest genomblöta..jag som hade tänkt att duscha!
Snart är det läxis, har faktiskt en del att göra sen ikväll säkert lite toast å te och sånt sen är alla nog rätt trötta så blir tidig läggning! och imorgon är det ny skolvecka! party :)
Kommer lite bilder senare, är för trött för att fixa det nu
Pusshej! :)

DAG 13

Hejhej!
Idag hade jag en kort dag, mötte upp en trött Hanna halv 10 imorse så tvättade vi våra kläder. Sen hade jag Historia och matte sen slutade jag. åt en snabbislunch och åkte sedan till Nairobi Hospital med Elin för att kolla hennes provsvar. fick vänta där i 4 timmar, så sa dom att hon inte hade något. det var så kul så!
När vi kom hem gick vi till loungen där hela gänget satt! kom sedan hem runt halv 7 :)
Nu har jag ätit tre mackor och lite te, ska börja packa snart för imorgon tidigt åker vi på team building hela helgen så då blir det ingen bloggning så ni vet.
Saknar magnus så otroligt mycket nu och vill bara hem nu nu nu vet inte om jag vill mer.
Aja vi hörs på söndag
pusshej :)

19:28

Hejhej igen!
Först va jag och Hanna på junction, kolla lite på masaimarkanden men fick damp när inget fanns. dom är sjuka här. jag hade min hårsnodd på armen. en försäljare sa: kan jag få den snodden så får du va du vill här!!! jag ba eh... dom har tydligen aldrig sånt här. lite random :) sen tog jag och hanna en varsin planet yoghurt med massa goda saker på, du vet man får ta glass själv i en bägare å massa strössel och sånt och sen betalar man efter hur mkt det väger! va lite soft :)
Sen gick jag och köpte en såndär, som man har runt halsen. som man kan ha mobilen och pengar i. fett soft för hela väskan för det känns lite waste!
Efter det gick vi till brew bistro loungen och chillade lite med manda, elin, marie och amanda! Sen gick vi till skolan och åt middag!
Klockan kvart i 7 vart det lite möte om allt möjligt och nu är det läxis...som ni borde vetat om om ni har koll!!!
Aja hörs imorgon hihi :)
pusshej

DAG 12

Hejhej! 
Idag var det tidig uppstigning här på internatet. åt frukost med hanna och sedan hade jag svenska och sen naturkunskap. men i mitten av den började jag känna mig lite sissådär. så höll mig kvar på lektionen fast jag va nära på att spy ( nice ) och sen skulle jag ha engelska men då lämna jag in läxan till Zanna och sa att jag mår jätteilla. så det var lugnt så har sovit en stund nu. säkert nått jag ätit för jag mår fortfarande sådär men det går väl över. brukar nog va så när man kommer ner hit. helt frisk kan man ju inte va! så har somsagt sovit och kollat på nån film och vilar lite mer nu. ska göra te snart. sen är det swahili får se om jag orkar ta mig till den,vore kul för läraren är så mysig och soft! hehe. Men iallafall om jag mår bättre efter det så kanske jag och Hanna går till junction för masaimarknaden är där idag. vore kul att kolla lite! men får se hur jag mår då.
Annars inte så mycket som har hänt, börjar bli lite varmare här nu :)
Pusshej

RSS 2.0