DAG 230

Hejhallå!

Idag vaknade jag :) Så tog jag och elin en taxi med vår taxikille till junction i pyjamasen. Åt bakispommes, veggie wraps, vatten och cola! sen gick vi till nakumatt å handla lite småsaker! gick hem och la oss och sola vid poolen. Låg där tiills vi frös, tog en dusch bytta lakarn igen städa rummet lite. Sen lite middag på de och så. Nu har vi varit med godisbussen på junction, köpte lite vindruvor som va svindyra men jag orkar inte bry mig. Sitter i zebra nu och ska snart kolla på någon svensk film. Annars var inte den här dagen speciellt kul. Om en vecka idag kommer pappa och annika :) Ska bli sjukt nice!!

Pusshej





229

Hejhej!!

Idag hade jag matteprov, de va roligt men hade lite för kort tid för att göra klart.. Annars har vi druckit kaffe, ätit hamburgare, kollat på Music Café då allt från små dagisbarnen sjöng till lärare och rektor! Roligt roligt :)

Nu sitter jag på mitt rum, ska snart duscha och göra mig iordning. Ikväll blir det Que Pasa igen...bra ställe dedär! Annars händer inte så mycket här precis... veckan har gått sjukt fort iallafall!

Hoppas alla har de bra hemma!

Pusshej
Lite brun är man iallafall

Malin snyggingen

DAG 228

JAG ÄR 18 ÅR!!!!!!!!!!!!

Dagen började med att 8 underbara flickor kom och sjöng för mig med ballonger, konfetti presenter och champagne!! Sen hade jag skoldag, svenska, naturkunskap ( där klassen sjöng för mig =) ) engelska, lunch, geografiprov :( Sen la jag mig breve elin som låg och sola, låg där ungefär en timme sen var de dags för swahili!! Efter detta blev de lite skön dusch, byta om sminka sig platta håret och idag blev de även klackskor på :) inte illa! men man fyller bara 18 en gång så varför inte! in i två taxis hoppade jag, elin, malin, linnea, lena, manda, amanda och hanna in och for ner till stan mot Sarova Stanley hotell!! Där en av världens finaste Thairestauranger ligger!!! När vi väl satt vid bordet så beställde vi mat och allt var supertevligt och hur bra som helst! Jag och Elin beställde in en sparkling wine med bladguld i, man måste ju passa på! Sen tog några efterrätt och jag tog lite kaffe och så! Och mitt i allt kommer personalen sjungande Happy Birthday för mig och allting med tårta! Blev så himlans superglad!! Sen blev de Ja må hon leva också av alla tjejorna! Blev nästan lite tårögd. Sen betalades de notan - pappa betalar tack bästa <3 Älskar dig! Alla blev så himlans glada och förvåndade :) Bra present! När vi skulle gå kom en servetris med en liten present från restaurangen också då blev jag ännu mer glad! Sen tog vi två taxis hem till skolan. När vi kom hem satte sig jag och bästis på min säng och jag skulle öppna presenten jag tog med hit från Sverige som var från mamma. Där i låg världens finaste halsband och även lite andra överraskningar. Då började jag gråta. Tack igen världens bästa mamma! Jag älskar dig så <3 

Nu har jag gått runt i klänning barfota på internatet länge så måste duscha för mina fötter är svarta. ska sen krypa ner under täcket och njuta av att jag är 18 år!!!!! imorgon blir de utgång hoppas jag.

Pusshej och Tack igen världens bästa kompisar och familj som grattat mig!!! Ni är bäst <3 Ni gjorde min dag till ett minne för livet :) Och tack för kortet jag fick av dig pappa på posten som kom för nån dag sen!!!!!
Dagen började såhär!
nyvaken 18åring!
världens finaste halsband
När dom sjöng för mig på restaurangen!

20:03

jag borde plugga...

DAG 227

Hejhejhejhej jambo!

Idag började dagen med historia, gjorde ytterst lite. Sen bytte jag om och hämta elin och gick till gymmet! Va där till lunch sen stekte vi lite ägg de va gott. Mattelektion på det och sen skulle alla ses i bibblan, vi som varit på fältstudieveckan. Man ska lämna in 8 bilder på 2 olika teman....jättekul!
Nu sitter jag på balkongen och pluggar geografi, de är supervarmt här också! trodde de skulle vara regnperiod i mars men icke sa nicke! Elin är borta :( eller vet inte vart hon är. Annars består resten av kvällen av plugg, kanske går en vända till till gymmet om knät tillåter.
IMORGON FYLLER JAG 18. glöm inte det!

Pusshej
Bilder jag tog med Pärs kamera. söta aporna 


01:31

Saknar dethär överdrivet mycket

DAG 226

Hejhallå!
Idag började dagen med engelska, svenska efter det sen lunch. Efter de hade vi geografi och jag tycker verkligen inte om det :) har prov på torsdag ( min födelsedag) och matteprov på fredag. men men sen hade vi swahili fick tillbaka prov sen fick vi gå! MVG :) wi! 
Sen solades det i lite över 1 timme, sen sprang jag över till gymmet och tränade länge! jävulskt ont i knät men skönt att träna! 

Kom hem och tog en dusch, lite middag och nu har jag varit på mattestuga i en timme. Sitter uppe i giraffrummet och pluggar geografi. orkar inte världens sämsta ämne :)
Pusshej
Saknar er! supervita familjen :)

NICE

DAG 224-225

Hejhej!

Igår gjorde jag typ, ingenting. Somnade runt 18:30 och vaknade lite efter 9 imorse.... Har fått en söt ögoninflamation och knät är inte bra någonstans. Plus att jag måste städa mitt rum och jag har så brutalt mycket prov och ja gud vet vad! Börja iallafall dagen med att ligga i soffan och prata med julia en stund, sen U-land fast de va eget arbete och efter det två timmars naturkunskap. Prov om två veckor längtar redan. Efter skolan tvättade jag och elin all vår tvätt från fältstudieveckan...herregud. jobbigt mycket! sen solade vi lite mer en än timme och sen vart det gymmet. Nu sitter jag på mitt rum måste duscha har ont i knät, ska sen städa lite byta lakarn sen plugga matte för det är prov på fredag :) 
Jag fyller 18 år på torsdag :)
JUSTE!!! Jag fick brev idag från pappa som var i Skåne, och mamma och Peter från Alperna :) Då blev jag så glad så!

Pusshej

DAG 223

Fältstudieveckan

Måndag: Bussen rullade ut från portarna lite efter 7 tiden och vi hade en 10timmar bussresa framföross. Vi stannade ett antal gånger för kisspaus och sen åt vi lunch på ett Tehotell. Vi kom fram till regnskogen - Kakamega på eftermiddagen, åt äcklig middag mitt i ingenstans och gick sedan och la oss... i bussen. Husen va inte de roligaste jag varit med om så jag, elin, malin och lena sov i bussen i 2 dygn. 

Tisdag: Vi gick upp runt 7 tiden igen, åt en frukost som heller inte va speciellt gott ( vid dehär laget var jag ganska hungrig) Gruppen gick på en 5 timmars vandring medan jag och Elin gick på en handikapp-tur i regnskogen då ingen av oss kan gå så långt :) Kom tillbaka två timmar senare med knäont, satte oss i skuggan tog fram en cola, godis och lite kortspel. Där satt vi till vi skulle ta bussen och hämta de andra. Efter det lite lunch sen vet ja inte riktigt vad vi gjorde. Eller juste vi gick till Snakepark där ormar ska bo men de har inga än. Men de fanns strutsar, kameleonter, krokodiler och sköldpaddor m.m. Där hängde vi en stund. Påvägen dit mötte vi även en av världens farligaste ormar :) hej mamma. Sen vart det en brutalt äcklig middag. Efter de blev de mörkt och vi gick och la oss ganska snabbt.Vaknade precis efter vi somnat av att Pär ( vår lärare) sa att vi va tvugna att åka till kakamegas sjukhus då en tjej hade magsmärtor. Så där satt vi mitt i natten i en buss i Kenyas enda regnskog och va påväg till ett sjukhus som inte va de renaste jag sätt... usch. Satt längst bak i bussen i sovsäcken va supertrött och för varje gupp lyfte jag från stolen, skönt. Kom tillbaka några timmar senare och somnade.

Onsdag: Vi åt frukost och tog sedan bussen ungefär 1-2 timmar till Kenyas tredje största stad Kisumu. Påvägen åkte vi även förbi eqvatorn :) Och ja, vattnet snurrar åt olika håll på de olika sidorna om eqvatorn, va riktigt coolt! Vi kom fram vid lunch. Åt en god lunch och sedan åkte vi båt på Victoriasjön och kollade på flodhästar, lite läskigt. Kom tillbaka och tog en bra dusch efter ungefär 4 dygn utan dusch! Sen fick vi göra vad vi ville. Tog en toktok runt i stan, åkte förbi Nakumatt och köpte lite godis och läsk, satt 7 personer i en toktok när man bara fick vara 3, va rädda för att träffa lärare, men de va soft! Kom till hotellet runt 18 då vi skulle äta middag tillsammans på en restaurang. Efter middagen gick jag och ungefär 10 pers till en bar som vi hittade. Satt där tills de blev dags att gå hem. Kom till hotellet och satt på några tjejers balkong några timmar och pratade om allt mellan himmel och jord och bara njöt. De va härligt! 

Torsdag: Började tidigt, åkte till Vi-skogen. Ni vet på konsumpåsarna står de Vi-skogen. De har deras kontor där. Lyssna på en föreläsning, åkte sedan långt ut i ingenstans och besökte en skola. De va lite väl varmt och utan vatten blev man lite dåsig. Runt lunch åkte vi tillbaka. Sen hade vi hela dagen för oss själva. Åt en lunch och träffa den andra halvan av internatet ( typ, vi va indelade i tre grupper och resten bytte med oss så de va i Kakamega) Vi strosade runt, åkte bodaboda (cykeltaxi) för  mindre än en krona. Va på en fruktmarknad, köpte smink (?), åkte toktok och va supernära på att välta. Sen åkte vi till hotellet, tog en dusch och skulle ta en toktok till ett fint hotell. Vi satt alltså 9 personer i en toktok. jag och hanna i bakluckan med fötterna hängandes utanför mitt på stora vägen, och Manda körde! Åkte långt som bara den, beslutade oss för att vända då de började bli mörkt. Bensinen började ta slut, vi skulle gå av men han kunde inte stanna så vi hoppade ungefär fram, rulla upp på en mack då vi körde över en skylt, polisen kom och blev sur :) Sen åkte vi vidare till nakumatt där vi kände oss mer hemma. Hoppade av och gav den stackars killen pengar. Åt middag på en indisk restaurang. Tog sedan en bodaboda hem till hotellet och satte oss på julia, martian och annas balkong en stund. Sen sov vi.

Fredag: Malins födelsedag, gick upp 05:15 och sjöng för henne, bussen gick 06:00. Trötta började vi vår resa hem, åkte förbi en stor bilolycka som antagligen hade skett några minuter innan vi kom, tog några pauser och vips var vi hemma! Tog världens bästa dusch sen firade vi Malin hela kvällen på Que Pasa!

En bra vecka med alla möjliga känslor :)


Idag har vi ätit pommes på Java, köpt frukt, kaffe och solat. Snart är de middag! sen blir det gymmet.
Pusshej
Kenyas enda regnskog - Kakamega
Höll i en schysst kameleont
Eqvatorn!
Lake Victoria
Pappa i miniatyr...typ
Långt inlägg men men :)

DAG 218-222

Nu är vi hemma från fältstudieveckan! Har precis tagit världens bästa dusch någonsin och ligger i sängen. Har haft en vecka av ont i knät, äckliga saker, kenyas enda regnskog, kakamegas sjukhus mitt i natten, en av världens farligaste ormar, toktok med 9 pers när man ska åka 3, sitta uppe i timmar och prata på en minimal balkong i kenyas tredje största stad, åkt båt på victoriasjön och sätt flodhästar. Jag lovar att berätta allt sen, nu orkar jag inte!

Pusshej!

22:05

nu har jag ätit supergod middag + efterrätt. Sen vart de att hämta den sista tvätten och hänga upp den. chilla lite på mitt rum men hade så tråkigt så gick till malin och städade hela hennes rum och låg och pratade länge :) bra skit! Nu har jag duschat, städat mitt rum och bytt lakarn och packat klart. imorrn 06:30 går bussarna till regnskogen, fiskebyn å så! Så vi hörs på fredag då jag är tillbaka!
Pusshej

DAG 216-217

Hejhej!!
Igår fyllde vår Amanda 18 år! Dagen började med fin sång och allt va de va, sen en snabb frukost och efter de direkt till vattenlandet. så sjukt kul. vi va som 6 år igen :) Efter de åt vi lite lunch på Art Café och sen kom bussen och hämtade oss. åkte hem lagom trötta, duscha bytte om och gick till Bistron. De va ju Saint Patrick´s day så vi fick grön öl och alla(några) va gröna :) de va soft! Så åt vi middag där. Sen åkte vi hem, och sen direkt ut igen! Kul kväll må jag säga.
Idag har jag malin och elin varit på Yaya på masaimarknaden för att köpa 3 par kikoybyxor! Sen till nakumatt junction för att köpa grejer inför resan imorgon. 05:45 uppstigning. åh. längtar så! Så snart ska jag börja packa, testa byxorna och så! Ikväll är de BBQ på skolan de blir gott de.
Nu ska jag plugga. åh så kul! Veckan efter fältstudieveckan är ett skämt.
Pusshej
grön öl!
jag och födelsedagsbarnet!

DAG 215

Hej! :)
Idag började dagen med historialektion då vi arbetar själva. så satte mig i zebrarummet och åt yoghurt. Sen gick jag till elin så gick vi till gymmet och träna! Skönt att träna på morgonen då de är så lite folk( man får vilken maskin man vill!) Sen gick vi hit... åt lite lunch och bytte om snabbt till badkläder och la oss och sola. Så där låg vi och malin och några och solade och badade tills klockan blev ungefär 15, då tog jag en skön dusch och så! 

Nu sitter jag utanför matsalen i solen och så. Om ungefär en timme ska jag elin och malin gå till junction och köpa malariatabletter, kikoybyxor om jag hittar det och äta middag! :) sen blir de hemmakväll!

Pusshej
världens bästa sushi

21:44

saknar din röst

DAG 214

Hej!
veckans längsta dag har jag haft idag dårå.... började halv 9 med svenskaprov, sen lite svår naturkunskap på det och sen engelska. Efter de lite god lunch och sen geografi....sist swahili! Efter de va de lite möte för Årsboken vi elever skriver ( eller ja, några gör de men resten ska hjälpa till) Sen gick jag och elin till junction. Köpte hur mycket som helst, massa yoghurt, frukt, lime, läsk, chips, allt för ungefär 45 svenska kr :) Sen gick vi tillbaka. Just nu är det väldigt supermegavarmt så man blir ju lite smålökig när man går där längst Ngong Road... Sen när vi kom till Impala club där gymmet ligger gav jag elin mina påsar och jag gick själv och träna. jag va enda vita på gymmet idag :) Sen efter väldigt jobbigt pass så gick jag hem ( då börja knät svullna upp igen ) åt god middag och hade boardingmöte. Sen lite dusch på de och mattestuga i en timme! 
Nu sitter jag på min säng, äter en skål frukt, cola och äpple och ska kolla på nån film. 
Imorgon har jag bara en lektion :) Efter de blir det sol hela dagen och lite gym!

Pusshej
malin va snäll och fläta mitt hår precis!

DAG 213

Hejhej!
Idag har  jag inte gjort så värst mycket. hade historia första lektionen men allt internet låg nere så kunde inte göra så mycket. Efter lektionen gick jag och elin och la oss och sola i två timmar, sen lite kenyansk lunch på det och sen lite sol till efter det! Sen blev de lite snabbdusch ( va lite varm då vi inte får bada i poolen för steve hällt ner kemikalier i den...) Sen va de möte inför flätstudieveckan näste vecka. Först regnskog i två dagar sedan fiskeby! Efter de lite kaffe och knäckemacka och nu sitter jag och pluggar svenska inför provet imorgon....kul!
tänkte träna men tror de är bäst att vila benet då de gjorde ont igår som bara den. Om en stund är det middag sen efter de plugga tills jag somnar...
Pusshej
jag var liten

23:09


DAG 212

Hejhej
Idag hade jag först håltimme på engelskan så låg kvar en stund i sängen, vaknade av att alla skrek att vi inte hade engelska så de va ju bra, sen hade jag svenska, lite lunch och håltimme på det och sen jordens jobbigaste kiswahiliprov. mådde dåligt efter, de va ett skämt. nä usch. Sen låg vi och solade i typ 1 timme kanske, bytte snabbt om och gick iväg till gymmet. Har nu köpt nytt månadskort också det är bra! tränade i en timme med rätt många från skolan. Kom tillbaka då de va världens godaste middag, mums!Elin hade sträckt sig i rumpan eller något så hon kunde inte gå, staplade iväg till tvätten och kastade in det. Sen en skön dusch på det men när jag kom ut ur duschen va knät dubbelt så stort igen, bra maria. bra att träna. yes, nice soft. sen bytte jag om, gick till elin som tog 10 min ungefär när de brukar ta max 30 sek :) bra! Sen gick vi till mattestugan, räkna matte i en timme, hämta tvätten och nu sitter vi på balkongen och pluggar inför svenskaprovet på torsdag. kul. har fetigont i knät och svullet är det också :) kan nån fixa mitt knä nu trodde de va bra... ja vi får se hur de är imorgon då vi tänkte gå och träna efter min första lektion..!
pusshej

19:57


DAG 211

Hejhej!

Idag vaknade jag av att pappa ringde, sen hade jag u-land med vår extremt förvirrade lärare måns. Lunch på det och sen dubbeltimme i Naturkunskap. Efter det gick jag och elin till junction, tog en banana milkshake på Java och sen gick vi till nakumatt och köpte massa nödvändiga nyttiga saker ( =) ) Gick hem och satte oss och plugga inför Swahiliprovet vi har imorgon. kul. svårt. blä. Sen va vi med på Zumban, eller jag var med i en kvart då mitt knä inte ville mer. Satte mig på gräset vid poolen och träna lite sen vart det middag. gottgott! Nu har jag duschat med ansiktsmask och scrub på hela kroppen och ansiktet och allt. Sitter i zebrarummet och pluggar på glosboken till provet imorgon. Internet på skolan är riktigt kaos så de funkar typ bara här :) 

Pusshej

DAG 208-210

Hejhej!

Inte mycket bloggning här men internet är så otroligt dåligt. i helgen har vi mest legat och solat, varit lite på en marknad som är på andra sidan vägen och ätit middag på junction. I fredags kväll var vi på ett uteställe som heter que pasa, de va riktigt kul! Igårkväll satt hela internatet(typ) ihoptryckta i alla soffor och kollade på melodifestivalen. Då fick vi också veta att det var någon explosion nere i stan igen...kul! Idag har jag solat och solat. Nu har jag städat hela mitt rum bytt lakarn och duschat! sitter för tillfället uppe i zebrarummet eftersom internet är så dåligt i mitt rum! JUSTE! GRATTIS PAPPA PÅ FÖDELSEDAGEN <3<3 hurra!!!!!! nu är du stor :)
Om en stund är det middag....eller ja en timme typ, sen blir det väl plugg som vanligt och lite så! juste, det har kommit marabou daim på nakumatt, å de står på svenska! party!

Pusshej!



DAG 207


DAG 207

Hejhej!
Idag vaknade jag av att mitt älskade knä hade totallåst sig, fick panik, kröp till lådan där mina plattor som ger kroppen lite elektriska signaler som jag sätter på benet låg, kröp tillbaka till sängen, hade ont, la på dom i 30 min och ja gud vet vad! Sen hade jag naturkunskaap, engelska, 2h håltimme (lunch) och sen swahili som typ va frivillig.
Efter det tog jag Malin och Elin en taxi till toimarket igen. kollade lite va ganska mycket folk. Köpte iallafall en fin klänning till slut! kom hem åt pannkakor till middag. En stund efter de vart det mattestuga i 1 timme och nu sitter jag i zebra och gör mest ingenting. Det finns superdåligt internet i hela Kenya då några smartos har kapat en sladd nånstans när de grävt....röj! 

Pusshej
skjorta, 30 kr!

DAG 206

Idag har jag haft historia, sen rondellmöte då vi pratade om skolavslutningen och hela den dagen, de är snart! sen lite annat spännande. Efter de hade jag håltimme. Satte mig med elin och drack kaffe och prata med max som va "sjuk" :) Nu har vi ätit kenyansk mat till lunch, fått vykort av pappa också!! blir så himlans glad av de!! Har tagit in min tvätt och har matte om 10 minuter sen slutar jag. Då ska jag kanske sola lite eller sätta mig med matteböckerna och plugga. Har i och för sig en del annat att göra också... men men!

Pusshej

DAG 203-205

Hejhej
Nu är jag i Afrika, det är molnigt och så men annars helt okej! Landade igår klockan 7 då åkte jag till skolan, gick i skolan, duscha, gick till junction med elin köpte bra saker och åt middag. Sen tvättade vi alla kläder, duschade ( vilket är ett stort projekt efter operationen med plastpåsar och gud vet vad) Sen åt vi lite frukt och te och kollade på eva&adam och somna. va lite trött :)
idag har jag haft svenska och engelska sen swahili. Efter det åkte jag och elin till Toimarket. Köpte två ralph lauren skjortor som hänger på tork just nu. Sen tog vi en milkshake på Java House och sen åkte vi hem. Nu har vi ätit middag och pluggat matte i en timme, U-land och lite engelska :) Snart blir det dusch, mango och film :) 

Pusshej

DAG 200-202

Sista dagen i sverige, sista natten sista allt. igår var jag på akuten också. spännande.imorgon åker jag tillbaka till afrika. ses i juni!
pusshej
Stockholm är fint

DAG 197-200

där har vi resultatet. att bli sövd va lätt de bästa... nu kan ja inte gå :)
pusshej snart är jag i afrika igen

RSS 2.0