20:02

Just nu är det läxis här på skolan, alltså mellan klockan 19-21 ska det vara tyst. så man får tid att plugga. så sitter på mitt rum nu och läser geografiläxan, pluggar lite matte och skriver engelska! Sen klockan 21 ska jag dricka lite te och kanske göra en toast. chilla lite med dom andra och sen kanske kolla på en film eller något! Imorgon börjar jag halv 9 så måste upp tidigt :/ kul.
Vart lite tennis förut, sprang lite och simma i poolen nåra längder. Det var ganska skönt, ska simma lite imorgon också! ja vad mer....inte så mycket!
Ha det bra där hemma :)
Pusshej!

15:50

Har pluggat en stund nu med manda, hanna och amanda det var bra det! Nu ska jag och Hanna spela tennis sen blir det tacos till middag!!!! taggar redan nu! Alla dagar är inte bra men idag har det varit så mycket bättre. så hoppas det fortsätter såhär! Längtar hem men livet här är otroligt bra det också :) Det ända som är jobbigt är att vår toalett fungerar inte...igen. så lite trist men men, så är det i afrika. bara att vänja sig! aja nu ska jag byta om sen blir det att röra på fläsket!
Pusshej

13:30

Det här ser vi på gatorna hela tiden. vår vardag. Kommer bli en så stor chock att komma hem sen, och bara inte hälsa på alla och vara glada. Hemma är alla så sura och tråkiga. usch på er!
Pusshej

DAG 10-11

Jambo rafiki!
Går blev det inte så mycket bloggning, förlåt för det!
Igår gick jag iallafall i skolan, hade Engelska, Svenska, Lunch, Geografi, Kiswahili! 
Oscar och Josefin, två på boardingen fyllde år igår så efter skolan gick vi till Junction och först köpte lite saker på nakumatt sen satte vi oss på artcaffe där gibson ( kyparen ) redan vet vad jag heter :) haha bra! vi satt iallafall där tills klockan blev sent och vi var tvugna att åka taxi tillbaka till skolan. ( Vi får inte gå när solen har gått ner, även om det inte är långt! )
Idag är vi lediga! Det är Holiday Eid, nån speciellt dag här! Så vi hade först lite rundgång på Impala, gymmet över gatan. Sen klockan 14 är det fotbollsmatch mellan lärarna och eleverna. Efter det går vi kanske till Junction igen för elin behövde lite shampoo och va de va! Efter det får vi se vad som händer. bloggar nog lite mer sen, eftersom det vart lite brist på inlägg här :)
Pusspuss hej!

17:02

Sitter på mitt rum och väntar på att det ska bli middag, om en timme! Pratar med Magnus som jag saknar enormt mycket och försöker leka vuxen och fyller i en lapp jag inte fattar ett skit av :)

Pusshej

15:26

Här i Nairobi är det väldigt fin och grön natur :) Sitter just nu utanför matsalen med Hanna och Manda och lyssnar på musik och sånt! Har ju slutat! Senare får vi se vad vi gör, kanske går till Loungen eller så är vi kvar här på skolan. Ja finns inte så mycket mer att säga idag... typ! Kanske bloggar lite mer sen om ni är snälla.
Pusshej

DAG 9

Hejhej bloggeeeen!
idag började jag klockan 11:10, så det var skönt att få sova ut lite :) Sen ringde Magnus och väckte mig, de va ju tur annars hade jag sovit hela dagen! Då hade jag iallafall U-landskunskap, faktiskt väldigt roligt! Dock fick jag veta av min lärare att vägen mellan skolan och Junction är en av dom farligaste i Nairobi som hon vet om. kul att veta! :) Nu har jag precis ätit lunch och om 20 min börjar min 2h långa Naturkunskapslektion. party!
vid lunchen fick jag veta att det har kommit massa post till folk på boardingen åå då tänkte jag ju direkt att inte skulle jag få något, men så gick jag och kollade och där låg ett litet kuvert från pappa som va så fint så. blev så himla glad! TACK PAPPA <3
Nu ska jag fylla i nån lapp sen måste jag gå. bloggar mer senare :)
Ps. Det är fortfarande väldigt kallt här :/
pusspuss!

DAG 8

oj hejhallå!
Idag klockan 12 möttes vi vid grindarna och sedan tog vi bussen en timme utanför Nairobi till Maasai Mara Ostrich Farm!!!! Chillade lite och kollade på dessa fula djur.
vad säger ni nu då?!?
lite smårädd sådär..
haha nathalie! :)
Hanna va så söt och duktig!
Inte speciellt jättevackra!
Kolla Mamma va fina pelargoner :) tänkte på dig!
Gabriella var också lite rädd!
Kommer mer bilder senare :)
Puss sålänge!

21:33

Kibera - näst största slumområdet i Afrika - 5 minuter med bil från skolan.
Och på andra sidan Kibera ligger huvudstaden där allt är rikt och skyskrapor, som ett litet manhattan. Sjuka konstraser.
Pusspuss

DAG 7

Jambo!
Har varit här i en vecka nu, tiden har gått fort och man har sätt så mycket nytt och lärt känna så mycket människor. Samtidigt som det känns som man varit här minst en månad. Nu börjar man komma in i vardagen här.
Idag har vi haft sportsday, så hela boardingen + grundskolan + föräldrar var här. Vi hade massa olika stationer och sånt. Det var ju halvkul. rätt dåligt humör idag för jag längtar hem. Sen fick vi loppor på skolan eller på 2 korridorer så de ska saneras och kemtvättas Allt, så Hanna får sova hos mig. Sen efter klockan 14 gick vi till en lounge 5 min bort och åt middag lite senare och drack öl. Viktor, en kille på boardingen, har tagit in en ödla på sitt rum som heter Glenn numera. Men vaktern sa att han var giftig och man kan dö om han biter än...KUL! haha sämst :)
När vi kom hem tog vi ett dopp i poolen och sen lite bastu, snart är de inspektion i mitt rum om jag städat bra. sitter i Zebrarummet nu och chillar och är trött och vill prata med Magnus. Imorgon ska vi rida struts.
Pusspuss

22:54

Hejhej!
Idag gick jag och Hanna till junction runt kl 13! sen vid ungefär halv 16 så kom resten som slutade då! så vi satt och drack lite Tusker och chilla. sen gick vi till KFC och åt middaag, köpte en kudde på nakumatt och vandra sedan tillbaka hem! Jag och elin tog ett dopp i poolen sen var det möte om städning- varje lördag ska man städa sitt rum och det är inspektion efter. om det inte är rent nog blir man grounded tills allt är rent. kul. Sen ska vi ha lite sportdag på Impala imorgon men slutar runt 14, då blir det sola!
Sen på söndag ska vi till en strudsfarm... OCH RIDA STRUDS. jag kommer ju dö de vet ju alla. Mamma, pappa, bröder, Magnus, alla, jag älskar er... om jag dör.
Aja ska inte trötta ut er med text så lite bilder från idag :)
Johanna :)
Lite afterschool!
Elin, Amanda och Hanna va så söta så på rasten :)
Min snygga Hanna
TUSKER!
Pusshej och godnatt :)

Lite bilder!

Jag Emelie och Amanda
Å jag utanför skolan påväg till Junction igår!
Snodde lite bilder från Hanna:)
Puss

DAG 6

Hejhej!
Idag har jag haft Historia och Matte och nu har jag ätit lunch och har heeelg!!! Ska till Junction nu med Hanna och köpa en kudde och lite småsaker :) Inte så mycket kul och spännande har hänt idag men jag bloggar mer senare med bilder och så :) Längtar hem ganska mycket nu och längtar efter Magnus.
Pusspuss

12:54!

Jamboooo!!!
Slutade klockan 12, åt lite lunch. sitter nu utanför zebrarummet och kollar på barnen som leker åå har fett kul :)
Väntar på Hanna som slutar om en timme då ska vi till Junction :) Sen ska jag kolla hur mycket ett gymkort kostar på Impala, pappa jag behöver pengar till de :)
Nu känner man att man börjar komma in i varorna lite här nere. Ganska skönt faktiskt!
Pusshej!

DAG 5

Godmorgon! :)
Jag vaknade av att det var svinkallt, tvingade mig upp för att få på mig lite varma kläder. gick tyst till matsalen och nästan alla satt tysta och åt, tröttheten tar över lite. Sen göra iordning sig och så har jag haft Svenska B nu! ganska kul faktiskt :) om 20 minuter har jag naturkunskap och sen lite mer lektioner! Senare runt klockan 14 går vi till Junction och fyller på godisförrådet! Masaimarknaden är där idag också så jag och Hanna ska pruta allt vi ser! Det blir roligt :) Annars är det väldigt kallt här idag! så fort molnen ligger som ett lock på himlen sjunker temperaturen otroligt mycket, men när solen tittar fram blir det supervarmt! schyssta kontraster! aja bye :)
Minnesplats för Amerikanska ambassaden som bombades -98 av al qaida!
Pusshej!

DAG 4

Hejhej!!
idag vaknade jag halv 10 av att en kille som jobba på boardingen ville sätta upp min spegel. sen tog ja fel på tiden och kom nästan försent! men magnus påminde mig :) Sen hade jag iallafall Historia B. otroligt kul. Sen 2 timmars håltimme då vi solade och bada vid poolen! efter det åt vi lunch och sen hade jag jag matte B. va också otroligt kul. Efter det hade vi sportgrejer! så vi hade afrikans dans, volleyboll, frisbee och KUBB! det va roligt och så sjukt varmt! efter det ett dopp i poolen och sen dusch :)
Klockan 18 var det middag och nu sitter vi uppe i zebrarummet och är sociala med varsin dator :)
Pusshej!

21:37

Internatlivet är så otroligt bra! bara man öppnar dörren så är massa trevliga människor där, alltid någon att prata och skratta med. Sitter nu med alla i matsalen och lyssnar på ashög musik och dricker te och bara har det nice! kommer vara konstigt att komma hem sen. Men det kommer vara bra också :) Man är typ alltid törstig och sugen på något här...det är lite jobbigt! och imorgon börjar jag 09:50 så jag har sovmorgon!
Vi har två landsköldpaddor på skolan, en apa som heter Gunnar och ett avokadoträd! de är konstigt :)
Puss

FORTSÄTTNING DAG 3

Idag har vi lärt oss massa om Kenya! bla att om någon på gatan själ från en, så får man enligt lagen slå ner personen och tillochmed döda den! sjukt :O Och som jag sa i förra inlägget så finns det bussar som heter matato och så åkte de förbi en sån när vi gick till junction, då börja dom bråka och ena killen tog fram en batong och slog en annan kille i ansiktet. då gick vi och ba.....mmh nice! haha! men sen finns de dresscode som man måste följa både på boardingen och utanför. då gäller de att från knät och uppåt så är de femfingers-regeln. man lägger handen på knät och där handen slutar där ska shortsen/kjolen/klänningen sluta. kul! samma sak med överkroppen, från nyckelbenet och neråt en hand. under där får man inte visa! bra :)

Sen finns det tusen andra regler som jag inte orkar dra nu!
Men vi va iallafall på Junction och jag köpte en stor cola för ca 2,5 svenska kronor!!! allt är superbilligt så jag
kommer bli jättetjock! :)
Hejdå pussochkram!

DAG 3

Hejhejhej!!
Idag gick vi upp lite innan 8 för att äta frukosten. Bussen gick sedan klockan halv 9 för en tour runt Nairobi! Så istället för att skriva en lång text så får ni här lite små bilder att titta på!
Kibera, stort slumområde nära skolan
här bor jag dårå!
soft kille!
Alla åker sånahär bussar, helt sjukt. de är ungefär 15 pers i varje å man sitter nästan på varandra och alla själ av alla
TURIST JAVISST!
Hanna va tagg på att åka buss i 3 timmar!
Skyline Nairobi!
Hörs lite senare :)
Pusspuss

Mitt schema!

erkänn, det är nice!!!!!!!!!!!!
:)

zebrarummet

ZEBRARUMMET SÅ JÄVLA SPÅRAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! manda är lite fin i kanten! :)
puss

20:02

Nu sitter vi i Zebrarummet ( stora vardagsrummet ) och kollar på Mysteriet på greveholm! Dricker lite te och allt är sjukt tjejigt men det är soft. Vi kanske ska basta efter detta om de andra är klara :) Nu börjar det bli kallt här så skönt att värma sig innan man lägger sig och fryser!
Pusspuss!

FORTSÄTTNING DAG 2

Hej!
Oj idag har det hänt mycket! Efter frukost så samlades vi med hela förskolan och alla föräldrar och hela tjillivippen. Efter det gick vi till våra klassrum med vår mentorsgrupp/klass. Vi presenterade oss lite och lite info om saker. sen kollade vi runt i salarna och det var hur mysigt som helst. Skolbyggnaden ligger på andra sidan tomten. Efter det åt vi god lunch och klockan 13 var det brännboll så vi gick över storavägen där Impala Club ligger, bla gymmet :)
Men klockan 14 gick jag, Marie och Elin tillbaka för vi skulle åka till flygplatsen och hämta Elins bagage. Så vi pratade med personalen och fick en taxi tillslut, men det som var konstigt var att ingen skolpersonal hjälpte oss så vi satt där i bilen med en taxichaufför ensamma. men det gick bra!
Allt är så annorlunda här. Man kör på fel sida om vägen, alla kör hur dom vill finns inga regler så jag trodde jag skulle dö hela tiden. Hastighetsgräns tror jag inte dom vet va det är. Djur och människor går hur de vill på gatorna och folk ligger på sidan om vägen och sover, mycket annorlunda att se. Men tillslut när vi kom till flygplatsen så droppade killen av oss och vi stod där och bara: jaha.. Så vi trodde först han dragit och ingen annan med oss heller men efter ett tag kom han och hjälpte oss. Massa krångel och efter ett långt tag kom elin ut, utan en väska. den fanns inte där.
Så vi åkte hem igen, spöregna också!
Nu sitter jag här på mitt rum och är sur för jag missa när alla gick till Junction som ligger 800m bort. ville köpa godis och sånna saker, jag behöver ju lite smått och gott! men det får bli imorgon eller en annan dag :)
Pusspuss

DAG 2

Jambo!
Det är otroligt kallt här på nätterna så man får ha dubbla täcken och kläder på sig, men hellre de än varmt! Nu har jag ätit frukost och jag börjar om en timme. Här får ni lite bilder från igår eftersom internet inte ville hjälpa till
Utanför skolan
På Yaya marknaden!
Utanför Zebrarummet och en liten del av matsalen!
Ingången till skolan! Bredvid ligger holländska skolan
Nu ska jag göra mig i ordning för snart börjar jag!
Pusspuss

21 Augusti

Efter två dygn utan dusch så var det ganska skönt att bli ren!
Godnatt Sverige :)
Pusspuss

FORTSÄTTNING DAG 1

Jambo!
Det går inte att lägga upp några bilder just nu eftersom nätet är ganska överbelastat såhär på kvällen. men det får bli imorgon! Efter Yaya markaden + shoppingcentret så kom vi hem och åt direkt middag klockan 17, tidigt men det är för vi bara äter brunch på helger och inte lunch! Eftermiddagen fixade jag iordning lite mer här i mitt rum och satt och prata lite med alla runtom. klockan 19 var det infomöte om massa saker. Alla regler, hur de ska tvättas, presentation av personalen, lite kort om nairobi,kenya m.m. Efter det fick vi våra simkort så alla är nu i full gång att installer det! Så snart får jag det! Annars är allt bra! jag börjar 09:30 imorgon så det är skönt.
Återigen, förlåt för inga bilder men det kommer. Jag lovar :)
Pusspuss

DAG 1

Hej sötingar!
Inatt landade vi runt halv 1 lokal tid, alltså en timme framför Sverige. Allt gick bra förutom att ena Elins bagage försvann så det vart massa problem med det.
Sen kom vi till skolan runt klockan halv 3-3 och då var allt så nytt. Men runt klockan 4 hade jag hunnit packa upp lite och gjort det lite mysigare i mitt rum, nu saknas bara en spegel som jag ska få! Det är kallt här på nätterna så sov inte så mycket, tror det blev 3-4 timmar och sen upp till frukosten. Många nya ansikten att hälsa på och jag kommer inte ihåg ett enda namn jag har fått presenterat. men man lär sig väl! Mitt rum är helt okej, ganska litet men det är mysigt och trevligt!
Idag ska vi till marknaden och sen till nå supermarket, jag glömde min tandborste hemma så kan vara bra att fixa en ny :)
Nu sitter jag och äter godis som jag fick av min älskade bror som han gömt i min resväska<3 ska gå ut till poolen nu och prata med dom andra! Så allt är bra med mig :) hoppas allt är bra hemma så får ni en update lite senare med kanske bilder!
Pusspuss

Jag åker till Afrika i ett år.

Hej :)
Jag heter Maria Widerståhl, är 17 år och bor i Stockholm! I morgon flyger jag till Afrika, Kenya, där jag ska bo och gå i Svenska skolan i Nairobi i 9 månader. Därför startar jag denna blogg så ni kan följa min vardag.
Om ni möjligtvis får för er att skicka lite svenskt godis eller något så går det utmärkt att skicka till:
Swedish School Association of Kenya
P.O.Box 21324
Nairobi 00505 
KENYA

( glöm inte att skriva mitt namn på brevet)
Pusspuss!

RSS 2.0